Lindvallen

Hej på er! i Helgen hade vi fyra stycken tävlingar i sälen, Lindvallen. Det var otroooligt varmt, soligt och härligt. Det blev två tävlingar i storslalom och två i slalom. Glädeligen fick jag med mig en vinst i vardera vilket kändes så himla skönt. Att få vinna igen, jag ska vara ärlig och säga att jag njöt av den känslan. Har ju haft det lite struligt i år med storslalomen.

Just nu är vi i Boden på träningsläger och imorgon ska vi börja med tävlingarna och ikväll blir det hembakad morotskaka, mums! Bara två stycken slalomtävlingar kvar på säsongen. Pjuhhh ska bli skönt att relaxa lite och FÅ LANDA HEMMA efter denna extra långa säsong. Vad ska ni göra i helgen?

Continue Reading

Min andra tur i Åre

Efter racet i Funäs åkte vi direkt till Ullådalen och tog en kort flack tur för att äta middag i solnedgången. Det va helt vindstilla och så drömmigt, detta är varför jag flyttade till åre. MMMMM mys!

Continue Reading

Helg i Funäs

Hilma och Jonna 

Jag och Elsa som gjorde sin första gs-tävling på två år!! Grymt kul!

Funäs ändå <3

Hej på er! I helgen gjorde jag FIS-premiär i underbara Funäsdalen. Har ju praktiskt taget växt upp där så känns alltid som att komma hem att komma dit. Det är supertrist att jag knappt hinner åka hit över vintrarna längre. Och när man kommer från åre tycker man ju att vädret är helt fantastiskt 😉 I tävlingarna slutade jag femma och tvåa. Tar med mig både bra och dåliga saker. Kändes faktiskt rätt ovant att tävla första dagen trots att min lilla paus va väldigt kort så kommer man ur race-zone rätt snabbt. Men jag var snabbt tillbaka till vad jag är mer van att känna på tävling. Va snabbast i andra åket båda dagarna och det känns ju skönt att veta att farten finns där. Lite missnöjd över hur jag hanterade en liggande käpp andra dagen men eftersom jag inte stannade får jag skylla mig själv men det sved lite när det blev ett så tajt race andra dagen (+0.03 efter var jag).

Vi bodde på skogs som va utbyggt och det hade blivit helt magiskt fint. Älskar skogs och frukosten är fantastiskt.

 

Continue Reading

Se min intervju i Fjällstugan

Fick äran att gästa Erik och Hans i Fjällstugan i onsdags. Det pratades tankar om säsongen som varit, hur man håller två discipliner i schack och en massa annat. Så om ni orkar höra på min snuviga röst får ni gärna titta. Om ni undrar vad det va som va så himla roligt helt plötsligt vid typ andra frågan så gjorde pappa coronatest i rummet bredvid haha, det lät helt sjukt.
Hilma och Olle Sundin som också tagit wc-startplats inför nästa säsong var också med och gästade. Det pratades även såklart om massa annat som rör alpint och även intagning inför skidgymnaiset. Så titta gärna. Glad påsk på er! 
Continue Reading

Rutig dröm

Hihi är så nöjd över mitt senaste byx-köp. En rutig dröm som hittades på en outlet i Livigno som för övrigt nu är min favoritort bland alperna, åk dit! Ett riktigt kap. Hyfsat iknande från baum finns här och här

Continue Reading

EC-FINALS

Nöjda och stolta efter en bra säsong som lag.

Och jag fick en fixplats i slalom inför nästa år!! wc here i come.

Jag och Liv, 4a och 5a. Elsa blev trea så hon står på pallen bredvid oss också.

Fika i solen med Hilma

Min senaste crush. Blue spirit på 11 veckor som bodde på vårt hotell

Airdrop-häng

Hej på er! Förra veckan hade vi som kör europacup finaler i Reiteralm. Säsongen har verkligen flugit iväg i år. Tror det kan bero på att det va så få resor för min del. En resa så hade mer än halva säsongen gått liksom. O så var det bara en kvar. Har inte så mycket att säga just nu om säsongen förutom att det har varit en säsong där saker inte gått lika bra som jag väntat mig men jag har ändå tagit mina första wc-poäng och knipit tredjeplatsen i ec-cupen slalom och fått en egen plats för nästa säsongs wc. Har också blivit en del 31a platser vilket är så jävla surt men har gjort mig så himla taggad att träna hårt inför nästa vinter.

Har faktiskt aldrig känt mig såhär pigg efter en säsong så ska bli väldigt kul att köra på med lite fistävlingar nu på våren. MEN är nu i karantän istället eftersom Jakob fått corona och jag förkyld (men testat negativt två gånger). Så tack o lov för f1 och drive to survive samt livesändningarna på SM som gått i helgen. Kram på er!

Continue Reading

PRECAMP, JVM OCH ÅRE

God eftermiddag på er. Jag sitter med en köpp kaffe i soffan och njuuuuter. Har sprungit runt och ordnat en massa med tvätt, packning o rensat ur garderoben för att få plats med allt och nu är tvätten på tork o all skit från resan upppackat.

Den senaste tiden har varit väldigt intensiv och det har varit så himla roligt att träna och tävla. Har varit otroligt taggad inför varje race och verkligen känt att jag har mycket snabb åkning i mig. Och det har ju gått bra… men det har också kännts lite surt. 4 på jvm är ju egentligen grymt bra meeeen det är så surt att missa pallen, ledde slalomen efter första åket, det var tajt race så jag hade som plan att ge gärnet vilket jag gjorde men var kanske lite övertaggad, drog på mig en del missar och efter det blev det bara stressad, stel åkning. Sen direkt efter slalomen gick det chartrat flyg till zurich, sov en kort natt där och morgonen efter flög vi till åre där jag och moa skulle köra två wc-race slalom. Återigen stog en supertaggad sara på start. Trots att det inte var publik så förstår jag att hemma-race är speciellt. Man kännde ett stöd från hela backen när man åkte och kan bara tänka mig hur det skulle kännas att tävla i Åre när det faktiskt var folk på arenan också. Trots det blev jag precis utanför andra åket, 31:a båda dagarna. Andra dagen hade jag snabba mellantider, tror jag var 18e till första och 20e från sista in i mål men hade en del för stora missar på mitten och jag måste helt enkelt träna lite mer och bli lite bättre för att slippa dendär sura 31a platsen.

Måste även passa på att hylla mitt fantastiska lag som har gjort den svinbra. Hanna VINNER jvm i storslalom och Moa tar silver i slalomen. Elsa gör pb med 14e plats i åre och dagen efter gör Lotta en lika bra dag. Så stolt och kul att se att ens vänner som tränar lika hårt som en själv kan göra det bra. Det betyder att vi är många i gruppen som kan göra det bra.

Nu blir jag hemma i två dagar och sen drar vi ner för ec-finalerna i Reiteralm.

Hanna, överst på pallen där hon hör hemma. 

Sofia, Bulgarien

Glitterstrumpor

 

OSS <3

 

Snygga och fula actionbilder från Åre, det va kämpiga åk!

Bilderna är lånade fråm bildbyrån och skiteamswedenalpine.

Första frullen hemma på en månad imorse, soyamjölk är nya havremjölk. Så gott att den är lite sötare i kaffet eller till bär.

Continue Reading

TRE TUFFA TÄVLINGAR

Hejsan! Jag är tillbaka i Klausberg som har blivit något av en träningsbas för vår träningsgrupp på sistone. Det blir ändå en annan känsla att komma “hem” till ett hotell där man vet hur allting funkar, en börjar lära känna personalen och vi slipper packa ALLT när vi ska iväg och tävla över helgen. Lite som tyskarna/österrikare/italierna o de här nere lever hela tiden. Med korta turer och korta vändor hem hela tiden. De förstår inte vilken lyx de har som slipper packa för månader borta. Så tur att vi svenskar ändå hittat hit till klausberg 🙂

Det blev tre storslalomrace i Berteschgaden i Tyskland. Storslalomen har varit lite kämpig. Jag känner inte att jag har det självförtroendet i min åkning som jag har haft och behöver för att kunna gå den kortaste vägen på fullt skär. Jag vet hur jag vill och har åkt förut men hittar inte dit just nu, som att jag och skidorna inte riktigt kommunicerar. Den sista dagen var det en ny backe som var lite enklare, då hittade jag tillbaka någorlunda men det slutade i en urkörning. Åkningen var faktiskt bättre sista dagen och jag tar med mig att jag vågade pusha till en dnf (did not finnish) trots att självfötroendet inte är där det borde.

Idag har vi vilat, eller host host, tränat ben, ök och bål och sprungit. Men det har varit en riktigt skön dag, kollat VM, läst bok och hängt med tjejerna. I veckan blir det lite behövlig träning som jag ser mycket fram emot. Hoppas ni har det bra. Kram

Hilma på start dagen hon vann!

 Speakern som spred glädje på alla hjärtans dag i Bgaden <3

Dagens utmaning: Schack mot liv. Jag förlorade efter en tuff match.

Kaffemys till VM såklart.

Continue Reading